Blog categories

Comments

  Брошката – отново на мода

  Как да изберем най-подходящата за нас?

  Помните ли я? Онзи красив накит, който открихте в чекмеджето на баба. Или, който съседката – аристократка винаги носи на ревера на яркото си червено палто. Отива й. И има защо!

  Брошката е аксесоар с богата история и силна символика. В миналото, чрез този накит дамите са демонстрирали социалното си положение. Според големината, материала и вида на изработка, се е изразявала семейната принадлежност и рода. Била е символ за власт и могъщество, а за определени фамилии – своеобразен семеен герб.

  Днес брошката се завръща като аксесоар с богато разнообразие от форми и красота, което категорично я поставя в графа „Задължителен накит, който трябва имам за новия сезон“. Това малко бижу може перфектно да завърши цялостната ви визия, да разнообрази, да подчертае дадена дреха или защо не и самите вас? Известният моден бранд „Шанел“ много сериозно налага брошката, като изменя общоприетото правило за носене на яката или рамото, със закачане на полата. В една от колекциите си, представена на модния подиум на Парижката седмица на модата, брошката бе едно от основните украшения на тоалетите. И сега я виждаме в напълно нова светлина, предпочитана от много други дизайнери и известни личности. Най-често срещаните форми са на цветя, природни мотиви, буболечки и животни.

  Времената, в които живеем ни дават голямо поле за изява и ако до преди век са били еднообразни, то сега брошката е еволюирала от аксесоар в художествено произведение на изкуството.

  Освен за красота, тя има и някои полезни функции. С нея доста умело бихте придържали любимия си шал, воал или наметало. Някои дами пък, предпочитат да я използват вместо фиби. Пример за това е Джаки Кенеди, която често допълва фризурата си с красива брошка. Мишел Обама и кралица Елизабет || също предпочитат присъствието на този аксесоар във визията си.

  А вие? Как бихте носили този красив аксесоар?

  Ако не знаете, ние от екипа на Invoke с радост ви споделяме няколко кратки съвета и насоки:

  •  Вие сте дама, чиято работа налага по-строга и делова визия. Изберете си брошка с флорални мотиви, в комбинация от един до два цвята. Можете да заложите и на фино инкрустираните кристали, като по този начин деликатно бихте привлекли и задържали вниманието върху себе си.
  • Ако сте по-ексцентрична с визията си, то тогава закачете брошката на едноцветната си барета и й предайте по-шикозен вид.
  • Канени сте на официална вечеря? Чудесно! Облечете любимата си черна рокля с гол гръб и подчертайте женствеността си с голяма и красива брошка. Можете да заложите на сребристи или златисти цветове. Прикрепете я в долната част на рамото или на талията. Гарантираме ви неотразима визия.
  • За изискан повод (сватба, бал) бихте могли да използвате брошката като аксесоар за коса. Направете си прическа с вдигната коса и прикрепете накита към ластик или диадема.
  • За по-едри дами препоръчваме брошки със заоблени форми, а стройните могат да си позволят и по-нестандартни модели. Ако комбинирате брошката по форма или цвят с друга част от облеклото или аксесоар (обеци, колие, пръстен, чанта или обувки), то по този начин ще направите визията си още по-интересна и завършена.
  • И един полезен трик. Използвайте брошката като елемент, с който да насочите или отклоните погледа към конкретна част от тялото си. Когато не харесвате някоя своя черта или искате да балансирате непропорционални дължини, вашето решение е точно това.

  И не забравяйте, че колкото по-лъскава и блестяща е брошката, толкова по-добре стои.

  А сега се потопете в изяществото  и богато разнообразие на бижута Invoke и се осмелете да бъдете неотразима с тях. Позволете си малко изящество и стил, като добавите още един накит, изработен ръчно, с голямо старание и прецизност специално за вас, защото вие сте също толкова специална.

  Автор: Наталия Миленкова, която споделя личен опит от своята работа като служител в Invoke в МОЛ София