Blog categories

Comments

  Брошката – цял един свят, поместен в бижу

  Брошката е древен аксесоар, който води началото си от бронзовата епоха още. Първообраз ѝ е била фибулата с чисто практичната си функция да прикрепя дрехата. После идва декоративната употреба, добавяйки и нова символична стойност. Брошката е показвала социалното положение на носещия я и дори е била своеобразен герб на фамилията. Днес тя е със статут на винтидж бижу. Отваряме сандъка на баба и вадим от там забравена фантазия. Вихър от емоции с разнородни вдъхновение, събрани в колекцията ни брошки, са нашият комплимент към високия стил.

  Цял един свят, поместен в бижу. Брошката е плод на богатото въображение. В нея се насищат цветове, форми, различни асоциации, които да подтикнат ума към анализ. Изключителната концентрация на символни образи е типична и за брошките на Инвоук. Красота в изобилие със скрити послания заложихме в тези украшения. Почерпихме вдъхновение основно от флората и фауната. Фигури на цветя и птици, богато украсени с кристали, искрят в златисто или пък насищат погледа с пъстър цвят. Сетивата, дълго жадували за разкош, сега се опияняват от наслада.

  Брошката е аксесоар с изключително свободно приложение. Еднакво успешно може да краси яка, ревер, шал, шапка, чанта. Всичко зависи от креативния поглед. А есенно-зимният сезон е най-доброто време за този накит. Не само защото традицията  гласи да се носи предимно на връхна дреха, а и заради материите. Избирайте по-груби и дебели платове, за да не бъдат наранени. Но също и брошката е начин да освежите студените месеци. Стоплете се с флоралните ни мотиви. Събудете своя възторг от живота с моделите ни във форма на животни.

  Изборът на брошка е не само въпрос на мода обаче. Тя въздейства дори на несъзнавано ниво. Ако ще говорите пред публика, добре е брошката ви да е семпла. В противен случай би привлякла вниманието към себе си, разсейвайки аудиторията от вашата презентация. В общия случай брошката се поставя в портретната област, а точното ѝ положение може да въздейства на възприятията на околните. Когато сте на делова среща, качете я нагоре към яката. Така ще привлечете вниманието на събеседника си. Използвайте я и за да компенсирате някои непропорционалности на тялото. Поставяйки брошка в частта между шията и рамото, ще балансирате прекалено широките рамене, в случай че вашата структура е такава.

  Брошката е чудесен избор за подарък. Не само разкошно кокетна, но и независеща от размери, което я прави лесна за подбор. Тя върви с различни стилове в облеклото, а днес се завръща на модния подиум с нова слава.