Blog categories

Comments

  Грижа към бижутата: ако обичате бижутата си – разберете ги

  От дълги години бижутата са били нашите верни стилни помощници при подчертаването на женската ни красота. Правилно подбраното бижу може изцяло да промени визията ни, но също така – да промени и емоцията ни.

  Всяка от нас има на сърце някое любимо бижу, с което винаги се чувства по определен начин – може би по-красива, по-загадъчна, по-уверена или пък смятаме, че е като талисман и то ни носи късмет, когато сме с него. Към него се отнасяме с повече любов и бихме направили всичко, за да го запазим и имаме завинаги.

  Аз също влизам в тази бройка и съм имала много такива бижута, но поради незнанието си за правилно съхранение и грижа за тях, в момента по-голямата част от тях са счупени, с променен цвят или изгубени. Като голям ценител на бижутата реших да сложа край на това и вече никое бижу да не бъде моя жертва, а както до момента в историята на човечеството – моите красиви помощници за по-добра и стилна визия.

  Най-важното нещо, което всяка дама, притежаваща бижу трябва да се разбере е, че независимо от материалите, от които са изработени, всички бижута имат нужда от грижа и поддръжка.

  Всеизвестен факт е, че най-високия карат злато е 24 карата (100% чисто злато), което обаче е прекалено меко, за да се направи ефектен дизайн на бижу. Всички бижута са с примеси и след време могат да променят цвета си, формата или целостта си.

  При всяко бижу, което е с по-малък карат има добавени примеси: 12 карата (50% злато; 50% примеси), 14 карата (58.50% злато; 41.50 % примеси), 18 карата (75% злато; 25% примеси) и т.н.

  Затова всяко бижу има нужда от нашето уважение и грижа. Това е и нашия апел към всичките ни клиенти и дами-ценители на бижута – третирайте бижутата си с любов и внимание.

  Бижутата на Invoke са ръчна изработка с голямо разнообразие от форми, дизайни и материали, за да може всяка дама да припознае индивидуалния си стил и намери своето бижу. Зад този богат асортимент стоят отдаден екип от дизайнери и технологичен отдел, който прави 5-етапен контрол на качеството преди да се стигне до клиента.

  Клиентите на Invoke и останалите истински любители на бижута искат да ги носят навсякъде, а любимите ни бижута стават като част от нас. Ако полагате грижи за тази част и външния й вид ще бъдете златни. Такива ли сте?

  Тук ще изброим основните правила за грижа към  всяко бижу.

   СЪХРАНЕНИЕ:

  Може би ще се припознаете в следната ситуация: след дълго избиране на перфектното и стилно бижу за даден тоалет или повод, носите го с величие и чувствате прекрасно, но след това го слагате в препълнената си кутия с бижута или шкафче у дома си. След известно време, когато търсите подходящо бижу за друга Ваша визия, се сещате за него, но откривате, че то е вплетено в другите, надраскано или с паднал камък (кристал).

  Винаги съхранявайте всяко бижу отделно от останалите в твърда кутия, по възможност облицована с мека тъкан.

   

  НОСЕНЕ НА БИЖУТА:

  Когато сте с бижу – дръжте го далеч от вода.

  Най-вероятно сте забелязали, че на повечето инструкции за грижа за бижута, направени от различни материални, е стриктно обозначено, че се повреждат при контакт със солена, хлорирана или минерална вода. Причината е, че това може да доведе до промяна на цвета на метала и окисление.

  Има няколко типа поставяне на кристали върху бижутата, едното от тях и най-често използваното е с бижутерийно лепило. Систематичното поставяне под топла вода ще доведе до разграждане на лепилото и падане на кристалите.

  Избягвайте контакт с химикали и препарати

  Ще се радвате на Вашите бижута и те ще имат много по-дълъг живот, ако ги държите далеч от субстанции, които не са с неутрално Ph. За да избегнете контакта с такива вещества единственото, което трябва да направите е да си изградите навика да поставяте първо своя грим, парфюм и тоалет – и чак след това бижутата си. Те трябва да бъдат последното нещо, което слагате върху себе си сутрин и първото, което сваляте вечер. Не забравяйте, че почистващите препарати влизат също в това число – сваляйте бижутата си по време на домакинска работа или физически труд.

  “Мъжете се потят, жените блестят”

  Независимо, че това е напълно вярно, избягвайте да носите бижутата си по време на тренировка или фитнес. Да, вярно е, че трябва да бъдем елегантни навсякъде, но за да избегнете окисление на бижутата това е от изключителна важност. Ако Вие сте от дамите с по-голям блясък, на края на деня можете да избършете нежно бижутата си с мека тъкан.

  Радвайте се на красивите си нови бижута

  Между грижите и правилното съхранение, не забравяйте да бъдете модерни, стилни и да разходите навън ефектните си бижута!