Blog categories

Comments

  Екипът на Invoke подкрепи абитуриентите от SOS Детски селища

  В края на юни служители на Invoke изпратиха абитуриенти от SOS Детски селища, като подариха бижута на дамите и часовници на младите мъже. Те им пожелаха попътен вятър в живота и успяха да се потопят в атмосферата на техния празник, оставайки много заредени, усмихнати и с по-голяма вяра в доброто след срещата си с младите хора.

  Споделяме с вас разказа на Цветелина Байчева, която бе сред представителите на Invoke, заедно с колегите си Албена Стоичкова и Борислава Герасимова:

  „Имах възможността да присъствам на събитие, което остави в мен положителни емоции за дълъг период от време – изпращане на група абитуриенти от SOS младежки дом в гр. Велико Търново. Тъй като не знаех почти нищо за този тип селища, реших да потърся малко повече информация. Оказа се, че можем да станем SOS Приятел с редовни месечни дарения с определена от нас сума, за да можем да върнем усмивката на децата, лишени от родителска подкрепа, а от 2003 година насам и на децата, които са в риск да загубят грижата на своите семейства – това става като се подкрепят самите семейства, така че да не се стига до раздяла между децата и техните биологични родители. Останах впечатлена и от съществуването на Програма „Начало на самостоятелен живот“, имаща за цел да насърчи и да подкрепи морално и финансово старта на младежите в самостоятелния им живот чрез подпомагане в намирането на работа и място за живеене. Винаги съм си мислила, че децата, навършващи 18 години и излизащи от такива домове са буквално „хвърлени“ в живота без никаква подкрепа и помощ за тях“, споделя Цветелина.

  „Тръгвайки за Велико Търново, вече бях останала с много добри впечатления, без дори да съм виждала тези млади хора. Пристигайки на място очакванията ми се потвърдиха. Посрещнаха ни едни красиви, усмихнати и добре облечени деца. В очите им се виждаше и вълнението от неизвестното, но пък и някакво спокойствие за бъдещето, което ги очаква. Бях удостоена с честта да поднеса подаръците лично на всеки един и да видя емоцията в очите им отблизо. Това беше смесица от радост, благодарност и малко страх, може би от това, че са се превърнали в център на внимание за хора, които са абсолютно непознати, но пък загрижени за тях. Заразиха ме с емоцията си. Това са истински мигове с много чисти чувства.“, споделя още Цветелина за срещата с абитуриентите от SOS Детски селища.

  „Пристигнахме с настроение и очаквания, а си тръгнахме с още повече: заредени с много положителни емоции и чувствайки, че сме свършили едно дело, което определено няма да е последното в тази насока. Това със сигурност ще стане традиция за нас. Всяка година да даряваме добро и да се зареждаме с адреналин от емоците, които изпитахме“, завършва разказа си Цветелина Байчева.