Blog categories

Comments

  Как да изберем правилните бижута

  Правилно подбраните бижута подчертават индивидуалността и придават завършеност на визията на жената.

  Възрастта играе решаваща роля при избора на аксесоари и бижута. Тук ще дадем насоки, за да направим по-лесен избора Ви на правилни бижута в зависимост от възрастовата група, в която се намирате или дамата, за която избирате бижу.

  Момичета на 13-19 години

  Основното правило: колкото по-млада е жената, толкова по-малки и по-елегантни трябва да бъдат нейните бижута – колиета, пръстени, обеци, гривни, брошки. 

  В днешно време младите дами, които не могат да си представят живота без социални мрежи, са идеални за бижута в бял или розов цвят на метала с различни по цвят камъни и кристали.

  Тежките, обемни бижута, както и диамантените изделия не се препоръчват за младите модерни момичета. Подходящи бижута могат да бъдат сребърни колиета  със закачливи висулки.

   

  Момичета над 20 години

  Момичета над 20 години, могат да си позволят по-скъпи бижута с естествени камъни. За младите работещи жени отново са подходящи бял, розов, а вече и с жълт цвят на метала. Можете да намерите елегантни и изящни модели, които могат да комбинират с ежедневната си визия, както и ярки и стилни бижута – те могат да бъдат допълнение на вечерен тоалет или сватбена рокля. Три вида обеци подхождат много добре в зависимост от повода: висящи, големи халки и с френска кука. Обеците с капковидна форма са подходящи за всяка възраст.

   

  За жени над 30 години

  За жени над 30 години, бижута, изработени от сребро винтидж стил са перфектни. Тези жени вече има определен статус в обществото, така че могат да си позволят и такива, изработени от висококачествени и благородни метали – диамантена бижутерия,  позлатени с черно злато, камъни и кристали с необичайна шлифовка  – на тази възраст можете да си позволите почти всичко! Масивни гривни и пръстени ще изглеждат подходящи, особено като част от вечерен тоалет.

   

  За жената в зряла възраст

  За жената в зряла възраст, комплекти с естествени камъни като котешко око и седеф или такива с диамантен блясък са идеални. Широките гривни подчертават красотата на женската ръка. Обеците по ухото, колиета с кубичен цирконий, класически пръстени с кристали в обков, са компонентите, които помагат да се постигне елегантен, красив и завършен външен вид. Но в същото време тази дама трябва да откаже бижутата, които са подходящи само за млади момичета. В обобщение: колкото по-възрастна е една жена, толкова по-сдържани трябва да станат нейните аксесоари. 

   

  Една от предпоставките за добър вкус е чувството за пропорция, което означава, че кутията за бижута на жената не трябва да прелива от тях. Достатъчно е да имате по един вид от всяка група бижута, за да сте красиви и напълно въоръжени във всеки момент. Но за да е така, комбинациите трябва да бъдат избирани, като се вземе предвид конкретният външен вид (цвят на очите, коса, тен), стил, цвят на облеклото и повод (работа в офиса, ежедневието, при пътуване на почивка, официално събитие).

  За да изглеждате винаги привлекателни във визията си,  трябва да знаете още:

  • Бъдете сдържани в това колко бижута носите едновременно. Например пет пръстена на ръка и две гривни ще изглеждат претрупано. Следователно, два или три пръстена на едната ръка и гривна на другата са достатъчни, за да бъде вашият вид перфектен.
  • Понякога колкото е по-семпла визията, толкова по-добре. Фино колие или тънка лека гривна е подходящо за почти всеки вид и повод.

  Последното от правилата за правилен подбор на бижута и може би най-важното е да откриете индивидуалния си стил. Покупката на бижу е по-скоро емоционална, затова независимо от повода винаги избирайте такива бижута, с които да се чувствате неотразимо и заслепяващо красиви. Все пак, независимо от възрастта си, ние – жените сме принцеси!

  Автор: Цветелина Байчева, която споделя личен опит от своята работа като служител в Invoke, МОЛ Delta Planet – Варна