Blog categories

Comments

  Любовта – там където бижутерията среща изкуството

  Бижутерията и изкуството споделят дълга и преплетена история, но чак през 20 век художниците откриват истинския потенциал на бижутата като друга форма на изява. Тези миниатюрни произведения на изкуството, често замислени за любими хора и предназначени за ценители, също дават възможност на много таланти да изпробват практическите си способности и да се изправят пред техническите ограничения. Хората, които създават хубавите бижута, влагат много от себе си в тях, те влагат своите емоции, чувства и майсторство. Жалко е обаче, че бижутата рядко се оценяват по този начин. За голяма част от потребителите, благородната стойност на материалите са от по-голяма важност пред дизайнерската естетичност и вдъхновение.

  Ние от INVOKE използваме добре подбрани фини материали, най-важното от което едно бижу има нужда. Антиалергенната бижутерийна сплав позволява чрез гъвкавостта си, дизайнерите да преобразят своите идеи в реалност. Богат набор от цветни кристали, камъни и бижутерски лак, 3D акрилни фигури пък елегантно завършват продукта в съвършено произведение на изкуството.

  Вдъхновени от природата, тези обеци ни напомнят за красотата и уханието на красива цветна градина. Изящно украсени с бижутериен лак в бели и червени краски, напомнят за невинността на цветята и красотата на природата. Колко любов може да изпитва човек за да създаде такава съвършена красота? За всички цветни и колоритни дами казваме „Елате и и открийте себе си!“, защото нашите думи тук са излишни.

  Материалите придаващи реалност, правят бижуто истина. Бижутерийния лак набира все повече акцент при създаването им, чрез него се пресъздават форми и идеи, мечтите стават реалност.

  Флорална елегантност в този неповторим модел. Хората казват, че чрез бижутата изразяваме себе си. Обеците тук са масивни, тичинките са с 3D ефект, който по изумителен начин придава естествено излъчване. Когато се постави обецата застава толкова естествено, че сякаш е истинско цвете. Моделът е от колекцията розово злато, то е изключително актуално и в годините наложи този цвят на метала като акцент в аксесоарите. Технологическата изработка съвършено пресъздава дизайнерския замисъл.

  За истинските създатели на бижута, целият процес по изработката на бижуто е много повече от работа, по-скоро това е занаят. Преди всички умения и майсторство обаче в занаятчийството стои любовта, любовта която самото бижу запазва в себе си при неговата изработка. Тази любов остава завинаги, в онези малки детайли, видими за ценителите на бижуто, които гледат на него като произведение на изкуството.