Blog categories

Comments

  Invoke и НБУ подкрепят младите таланти

  Студенти от Нов Български Университет се включиха в конкурс за авторски бижута

  Българският бранд Invoke обедини сили с НБУ в реализирането на конкурс за проектиране на комплект бижута. Задачата предизвиква студентите да представят скица на два аксесоара, единият от който задължително колие, а вторият – по избор на дизайнера.

  Големият победител ще бъде обявен на 13.12.2018 година. Той ще получи освен парична награда и възможността неговият дизайн да бъде реализиран и разпространяван в търговската мрежа на Invoke. Не на последно място сетът, спечелил първа награда, ще носи името на своя създател. Разбира се, ще има и утешителни награди за второ и трето място, под формата на финансова помощ.

  Invoke призовават всеки, решил да се включи в заданието, да се запознае с характерния почерк на марката и да се опита да се впише в него по собствен начин. Бижутерийният бранд обичайно следва стиловете сецесион и арт деко. А най-често срещаните дизайни са вдъхновени от многообразието на природата и геометрията. В основата на конкурса заляга убеждението на екипа на Invoke, че всеки трябва да надскача себе си и да предизвиква собствените си възможности. Така основателите на марката вярват, че ще мотивират младите творци да развихрят въображението си и да излязат извън рамките на академичните занимания.

  Марката Invoke съществува на българския пазар от 2013 година. В момента разполага с обекти в София, Бургас и Пловдив, а разширяването на търговската мрежа продължава и до края на годината. През 2017 марката се сдобива и с първия си бутик – Invoke Selection, който предлага разнообразие от лимитирани серии бижута.