Blog categories

Comments

  Smart Beauty: За бижутата с любов

  Познаваме Елисавета Славкова като една от най-стилните и модерни бизнес дами в София. През годините тя е сменила различни сектори в професионалното си развитие като е преминала от финансовия и банков сектор, през сферата на печатния медиен бизнес, а днес е един от основателите на рекламна и ПР агенция Smart Team и сайта www.smartbeauty.bg. Отскоро е и горда майка на прекрасно момиче.

  Работните и семейни ангажименти никога не са пречили на Ели да поддържа блестяща визия, а страстта й към аксесоарите и бижутата е нейната малка слабост. В срещата си с нея пожелахме да ни разкаже как в натоварения график на една съвременна градска жена като нея остава време и за тези малки, женски бягства и кои са нейните оазиси на удоволствие.

  S.B.: Как преминава един твой ден?

  E.С.: Денят ми от тази година вече започва доста динамично от рано сутринта с грижи за малкото ми бебе, продължава с работни срещи през деня, често и преминава в работни вечерни презентации и светски събития. Динамичното ми и натоварено ежедневие изисква бърза адаптация на облеклото, грима, прическата и аксесоарите в движение. Често като ценител на бижутата наблягам на тях и в спортно елегантния аутфит, с който отивам на работна среща, добавям и чифт ефектни обици или колие, което променя и освежава изцяло визията ми и тя става подходяща и за вечеря. Харесвам как бижутата могат да преобразят цялостното ти излъчване за един миг. Те са моя голяма страст.

  S.B.: Кога е твоето времето за шопинг?

  E.С.: Не отделям специално време или ден за това. Не харесвам пазаруване в уикенди, по-скоро го вмъквам, когато имам свободно време, защото ми създава удоволствие и по този начин се разтоварвам от натовареното ежедневие. Много често пазарувам освен за себе си и за близките си. Обичам да правя изненади и подаръци, а какъв по-хубав подарък за близка приятелка или роднина от красиво бижу? Харесвам марката INVOKE, защото са ефектни, женствени и съотношението качество-цена, което предлагат е много добро. При тях откривам изключително голямо и богато разнообразие на стилове и винаги намирам подходящото бижу, независимо от повода, за който съм там. Бижутата са антиалергични и са подходящи и за най-чувствителната кожа.

  S.B.: Кои са трите аксесоара, без които не можеш?

  E.С.: Обици, малка дамска чанта и червило са трите аксесоара, които са моя задължителен елемент в ежедневието. Изключително голям фен съм на ефектните обици, защото те са като красивата рамка – придават онзи допълнителен блясък на всяка жена и слагат финалния щрих във визията й. За официални поводи харесвам и едро колие или гривна като единствен акцент, така че да придадат нужната тежест към тоалета.

  S.B.: Твоят съвет, когато избираме бижута – трябва ли да се съобразим с възрастта, тена на лицето или цвета на косата?

  E.С.: Винаги когато избирам бижу за подарък за своя близка се съобразявам на първо място с възрастта и стила на жената. Цвета на косата за мен определя дали да се спра при избора си на бял или жълт метал.

  Харесвам когато получавам и компетентно и професионално обслужване и консултация при избора си. Така ме спечелиха от INVOKE, а това, че бижутата там са ръчно изработени, нямат повторения в колекцията си и всяко бижу е уникат, само по себе си е още една определяща причина да се спра на този бранд. Добрата цена е фактор, който позволява да притежавам и голяма част от колекцията, а така мога да се радвам на богато разнообразие от визии за всеки повод.

  S.B.: Как съхраняваш своите бижута и изискват ли някаква по-специална грижа за да изглеждат винаги блестящо дори и след време?

  E.С.: Разбира се, грижата и доброто съхранение за бижутата е важна, за да им се радваме по-дълго време. Независимо от това колко е качествено едно бижу, продължителността на носене и начина на третиране може да доведе до поява на признаци на износване и промяна на цвета на метала.

  За правилно съхранение спазвам някои конкретни правила: задължително ги свалям преди лягане, обличане, миене и къпане. Винаги поставям бижутата няколко минути след поставяне на кремове и лосиони, както и след гримиране. Препоръчвам да се съхраняват в твърда кутия, за да се предпазят от наранявания. Не на последно място, ако обичате да спортувате, както аз, винаги сваляйте бижутата си преди тренировка.

  S.B.: Какви са твоите препоръки, когато искаме да съчетаем бижутата си с цялостния аутфит?

  E.С.: Харесвам, както фините и елегантни бижута, така и по-едрите и акцентни. Важно е да има баланс: когато бижуто е твърде тежко и ефектно – облеклото трябва да е по-изчистено и семпло, и обратно – когато облеклото е по-крещящо или има ефектни елементи (като камъни и пайети), бижутата трябва да са изключително семпли. Още една причина да харесвам INVOKE – те имат подходящи предложения за всеки повод и визия.

  Информация и снимки: smartbeauty.bg